Wortel-currysoep met kalkoen
Aan de slag
(Oven voorverwarmen op 200 °C.) Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Wortels in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui, paprika en wortel 2 min. bakken. Kalkoen toevoegen en 2 min. meebakken. Currypasta toevoegen en 2 min. meebakken. Kokosmelk en 500 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Geheel 10 min. koken. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster (of in oven) lichtbruin roosteren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen. Serveren met shoarmabroodjes.
Wortel-currysoep met kalkoen
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
(Oven voorverwarmen op 200 °C.) Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Wortels in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui, paprika en wortel 2 min. bakken. Kalkoen toevoegen en 2 min. meebakken. Currypasta toevoegen en 2 min. meebakken. Kokosmelk en 500 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Geheel 10 min. koken. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster (of in oven) lichtbruin roosteren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen. Serveren met shoarmabroodjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 rode paprika
1 zak worteltjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 schaaltje kalkoenfiletreepjes
1 pakje korma curry pasta koriander & kokos
200 ml kokosmelk
1 pak shoarmabroodjes