Linzen-kokossoep met kalkoen
Aan de slag
In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 min. zachtjes bakken. Linzen in zeef laten uitlekken. Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen. Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 10 min. op matig vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen.
Linzen-kokossoep met kalkoen
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 min. zachtjes bakken. Linzen in zeef laten uitlekken. Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen. Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen. Soep afgedekt 10 min. op matig vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier diepe borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 uien
3 el olie
1 schaaltje kalkoenfiletreepjes
1 blik linzen
2 appels
1 cm verse gemberwortel
400 ml kokosmelk
750 ml kippenbouillon