Campingpizza van Libanees brood
Makkelijk doen op de camping doe je met deze campingpizza van platbrood, truffelsalami, paprika en mozzarella. Da's een pizza die hop, zo uit de pan komt!
Aan de slag
Scheur de mozzarella in stukjes en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de salami in reepjes. Snijd het vruchtvlees van de halve paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Leg 1 Libanees brood in de pan. Bak 1 min. en keer om. Draai het vuur laag. Bestrijk het brood in de pan met 1 el tomaten-groentepuree en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de mozzarella, ¼ van de salami, ¼ van de paprika en ¼ van de ui erover. Bak op laag vuur met de deksel op de pan tot de mozzarella is gesmolten, dit duurt 4-5 min.
Maak zo nog 3 pizza’s. Snijd in punten en serveer. Lekker met een rucola-tomatensalade.
Campingpizza van Libanees brood
Instructievideo - 00:26 min.
Campingpizza van Libanees brood
Makkelijk doen op de camping doe je met deze campingpizza van platbrood, truffelsalami, paprika en mozzarella. Da's een pizza die hop, zo uit de pan komt!
bijgerecht
null personen
360 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de mozzarella in stukjes en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de salami in reepjes. Snijd het vruchtvlees van de halve paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Leg 1 Libanees brood in de pan. Bak 1 min. en keer om. Draai het vuur laag. Bestrijk het brood in de pan met 1 el tomaten-groentepuree en bestrooi met ¼ van de oregano. Verdeel ¼ van de mozzarella, ¼ van de salami, ¼ van de paprika en ¼ van de ui erover. Bak op laag vuur met de deksel op de pan tot de mozzarella is gesmolten, dit duurt 4-5 min.
Maak zo nog 3 pizza’s. Snijd in punten en serveer. Lekker met een rucola-tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bol mozarella
60 g truffelsalami
½ rode paprika
1 rode ui
4 Libanees platbroden volkoren
4 el groente-tomatenpuree
2 tl gedroogde oregano