Pizza van volkorenplatbrood met tartaar, paprika en tomatensalsa
Gezonde pizza, dat kan! Met een platbrood als bodem, kruiden en groenten en Turkse pizza als inspiratie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, de helft van de knoflook, de tartaar, komijn en peper toe. Breek de tartaar met een houten spatel in stukjes en bak in 7 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 3 min. op laag vuur inkoken.
Snijd ondertussen de salade-uitjes in dunne ringentjes en meng de helft door het gehaktmengsel. Verdeel dit mengsel over de Libanese platbroden. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 12 min. krokant en gaar.
Meng ondertussen de rest van de knoflook met de yoghurt en peper tot dressing. Snijd de tomaten in kleine blokjes, doe in een zeef en laat uitlekken. Meng met de rest van de salade-ui tot salsa.
Verdeel de tomatensalsa en slamelange over de pizza’s en besprenkel met de knoflook-yoghurtdressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
Pizza van volkorenplatbrood met tartaar, paprika en tomatensalsa
Gezonde pizza, dat kan! Met een platbrood als bodem, kruiden en groenten en Turkse pizza als inspiratie.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, de helft van de knoflook, de tartaar, komijn en peper toe. Breek de tartaar met een houten spatel in stukjes en bak in 7 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 3 min. op laag vuur inkoken.
Snijd ondertussen de salade-uitjes in dunne ringentjes en meng de helft door het gehaktmengsel. Verdeel dit mengsel over de Libanese platbroden. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 12 min. krokant en gaar.
Meng ondertussen de rest van de knoflook met de yoghurt en peper tot dressing. Snijd de tomaten in kleine blokjes, doe in een zeef en laat uitlekken. Meng met de rest van de salade-ui tot salsa.
Verdeel de tomatensalsa en slamelange over de pizza’s en besprenkel met de knoflook-yoghurtdressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
300 g rundertartaartjes
½ el gemalen komijnzaad
70 g tomatenpuree
50 ml water
1 bosje salade-ui
4 Libanese volkoren broden
75 ml halfvolle yoghurt
3 trostomaten
75 g jonge bladsla-rucolamelange