Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus
bewaar
bewaar

Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.

Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.

Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ met platbrood en knoflooksaus

Marineer je kip een dag van te voren: wordt-ie botermals van. Rijg aan een spies, gril op de BBQ en serveer met platbrood en knoflooksaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig