Paddenstoelen-'shoarma' van de BBQ met platbrood van Hugo Kennis
Dol op shoarma? Dan moét je deze vegetarische shoarma van de BBQ proberen! De kruidige, geroosterde paddenstoelen gaan perfect samen met de zelfgemaakte knoflooksaus en frisse salade op een platbrood. Ook lekker met sambal of harissa voor wat extra pit.
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Steek de barbecue aan. Snijd de hele grote oesterzwammen of portobello’s iets bij. Snijd ⅔ rode uien in parten. Schep de koningsoesterzwammen, oesterzwammen, rode ui en portobello’s om met ⅘ olijfolie en de granaatappelmelasse. Bestrooi met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en uienpoeder. Schep goed om zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg de paddenstoelen en ui stevig aan de satéprikkers, gebruik om en om de verschillende soorten.
Rooster de paddenstoelspiesjes 10 min. op de barbecue tot bruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook heel fijn en meng met de yoghurt en mayonaise. Gril het platbrood 2 min. op de barbecue. Snipper de rest van de rode ui fijn, snijd de tomaat in blokjes. Meng met de rest van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was de sla en laat de uitlekken. Trek de paddenstoelen van de spies op het platbrood en serveer met de knoflooksaus, sla en tomatensalade.
Paddenstoelen-'shoarma' van de BBQ met platbrood van Hugo Kennis
Dol op shoarma? Dan moét je deze vegetarische shoarma van de BBQ proberen! De kruidige, geroosterde paddenstoelen gaan perfect samen met de zelfgemaakte knoflooksaus en frisse salade op een platbrood. Ook lekker met sambal of harissa voor wat extra pit.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Steek de barbecue aan. Snijd de hele grote oesterzwammen of portobello’s iets bij. Snijd ⅔ rode uien in parten. Schep de koningsoesterzwammen, oesterzwammen, rode ui en portobello’s om met ⅘ olijfolie en de granaatappelmelasse. Bestrooi met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en uienpoeder. Schep goed om zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg de paddenstoelen en ui stevig aan de satéprikkers, gebruik om en om de verschillende soorten.
Rooster de paddenstoelspiesjes 10 min. op de barbecue tot bruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook heel fijn en meng met de yoghurt en mayonaise. Gril het platbrood 2 min. op de barbecue. Snipper de rest van de rode ui fijn, snijd de tomaat in blokjes. Meng met de rest van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Was de sla en laat de uitlekken. Trek de paddenstoelen van de spies op het platbrood en serveer met de knoflooksaus, sla en tomatensalade.
serveertip:
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
140 g koningsoesterzwammen
4 portobello's
3 rode uien
300 g oesterzwammen
5 el olijfolie mild
3 el granaatappelmelasse
1½ tl gemalen komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl chilivlokken
1 tl uienpoeder
2 tenen knoflook
100 ml yoghurt Griekse stijl
2 el mayonaise
4 Libanese witte platbroden
3 trostomaten
½ kropsla
Dit heb je nodig
barbecue
sateprikkers