Paddenstoelen-'shoarma' van de BBQ met platbrood van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Paddenstoelen-'shoarma' van de BBQ met platbrood van Hugo Kennis

Dol op shoarma? Dan moét je deze vegetarische shoarma van de BBQ proberen! De kruidige, geroosterde paddenstoelen gaan perfect samen met de zelfgemaakte knoflooksaus en frisse salade op een platbrood. Ook lekker met sambal of harissa voor wat extra pit.

25 min. bereiden / 20 min. wachten

17 ingrediënten

Aan de slag

Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Steek de barbecue aan. Snijd de hele grote oesterzwammen of portobello’s iets bij. Snijd ⅔ rode uien in parten. Schep de koningsoesterzwammen, oesterzwammen, rode ui en portobello’s om met ⅘ olijfolie en de granaatappelmelasse. Bestrooi met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en uienpoeder. Schep goed om zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rijg de paddenstoelen en ui stevig aan de satéprikkers, gebruik om en om de verschillende soorten.

Rooster de paddenstoelspiesjes 10 min. op de barbecue tot bruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de knoflook heel fijn en meng met de yoghurt en mayonaise. Gril het platbrood 2 min. op de barbecue. Snipper de rest van de rode ui fijn, snijd de tomaat in blokjes. Meng met de rest van de olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout.

Was de sla en laat de uitlekken. Trek de paddenstoelen van de spies op het platbrood en serveer met de knoflooksaus, sla en tomatensalade.

serveertipOok lekker wat gesneden kruiden zoals peterselie of koriander door de knoflookmayonaise.
bewaartipJe kunt de paddenstoelspiesjes en knoflooksaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertipLekker met sambal of harissa.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelen-'shoarma' van de BBQ met platbrood van Hugo Kennis

Dol op shoarma? Dan moét je deze vegetarische shoarma van de BBQ proberen! De kruidige, geroosterde paddenstoelen gaan perfect samen met de zelfgemaakte knoflooksaus en frisse salade op een platbrood. Ook lekker met sambal of harissa voor wat extra pit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig