Gebakken koningsoesterzwam op platbrood
Met gebakken koningsoesterzwam op platbrood eet je een koninklijk broodje! Lekker met komkommer en tzatziki.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp 1 helft grof op de blokrasp. Meng ¼ van het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met de achterkant van een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.
Snijd ondertussen de knoflook en dille heel fijn. Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes.
Meng de geraspte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, knoflook en ¾ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de oesterzwammen met de rest van het zout 5 min. op hoog vuur. Schep af en toe om. Schuif de oesterzwammen naar één kant van de pan. Voeg de boter toe aan de andere kant van de pan en strooi het komijnzaad, de gerookte-paprikapoeder en oregano erover. Laat op middelhoog vuur kort in de boter bakken en schep dan de oesterzwammen erdoor. Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel ¾ van de tzatziki over de platbroden en beleg met de plakjes komkommer, radijs en gebakken oesterzwammen. Bestrooi met de rest van de dille. Serveer met de rest van de tzatziki apart erbij.
Gebakken koningsoesterzwam op platbrood
Met gebakken koningsoesterzwam op platbrood eet je een koninklijk broodje! Lekker met komkommer en tzatziki.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp 1 helft grof op de blokrasp. Meng ¼ van het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met de achterkant van een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.
Snijd ondertussen de knoflook en dille heel fijn. Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes.
Meng de geraspte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, knoflook en ¾ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de oesterzwammen met de rest van het zout 5 min. op hoog vuur. Schep af en toe om. Schuif de oesterzwammen naar één kant van de pan. Voeg de boter toe aan de andere kant van de pan en strooi het komijnzaad, de gerookte-paprikapoeder en oregano erover. Laat op middelhoog vuur kort in de boter bakken en schep dan de oesterzwammen erdoor. Breng op smaak met peper.
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel ¾ van de tzatziki over de platbroden en beleg met de plakjes komkommer, radijs en gebakken oesterzwammen. Bestrooi met de rest van de dille. Serveer met de rest van de tzatziki apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
½ tl zout
1 teen knoflook
15 g verse dille
420 g AH Biologisch Koningsoesterzwammen
100 g radijsjes
250 ml Griekse yoghurt 10%
50 g ongezouten roomboter
1 tl komijnzaad
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
4 Souq Libanese broden wit
Dit heb je nodig
blokrasp
zeef