Falafelballetjes uit de oven
Waarschuwing: als je deze zelfgemaakte falafelballetjes uit de oven proeft, wil je nooit meer anders.
Aan de slag
Verhit de oven voor op 200 °C.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd van de ½ rode ui en ¾ van de peterselie grof. Doe samen met de kikkererwten, ½ van de knoflook, de komijn, baking soda, het zout in de keukenmachine en maal tot een korrelig maar plakkerig mengsel.
Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van (ca. 6 stuks per persoon). Rol ze door het sesamzaad. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Keer de bakplaat halverwege om.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Meng met de tahina.
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de rest van de peterselie en de blaadjes van de munt grof. Meng door elkaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven. Halveer de vrucht en pers 1 helft erboven uit. Besprenkel met de de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de rode ui in flinterdunne ringen. Pers de andere helft van de citroen erboven en schep de sumak erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer alles in kommetjes en laat iedereen zijn of haar broodje maken.
Falafelballetjes uit de oven
Instructievideo - 00:31 min.
Falafelballetjes uit de oven
Waarschuwing: als je deze zelfgemaakte falafelballetjes uit de oven proeft, wil je nooit meer anders.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 200 °C.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd van de ½ rode ui en ¾ van de peterselie grof. Doe samen met de kikkererwten, ½ van de knoflook, de komijn, baking soda, het zout in de keukenmachine en maal tot een korrelig maar plakkerig mengsel.
Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van (ca. 6 stuks per persoon). Rol ze door het sesamzaad. Verdeel de balletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Keer de bakplaat halverwege om.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Meng met de tahina.
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de rest van de peterselie en de blaadjes van de munt grof. Meng door elkaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven. Halveer de vrucht en pers 1 helft erboven uit. Besprenkel met de de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de rode ui in flinterdunne ringen. Pers de andere helft van de citroen erboven en schep de sumak erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer alles in kommetjes en laat iedereen zijn of haar broodje maken.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g biologische kikkererwten in pot
2 middelgrote uien
40 g platte peterselie
2 tenen knoflook
2 tl gemalen komijn
1 tl baking soda
1 tl zout
50 g sesamzaad
4 el Souq tahina
1 komkommer
4 rijpe trostomaten
15 g muntblaadjes
1 citroen
2 el olijfolie extra vierge
1 el sumak
8 Souq Libanese broden wit
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
bakpapier