Fattoush
Fattoush is een kruidige, frisse broodsalade, gemaakt met knapperig platbrood, verse kruiden en een friszoete, iets zure dressing.
Aan de slag
Trek het platbrood van elkaar los en scheur in stukken. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C. De olie is heet genoeg als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de stukjes brood in delen in 1-2 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met ¼ van de sumak en wat zout.
Snijd de baby romaine in repen. Snijd de komkommers in schuine plakjes en de radijs in parten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de salade-ui in ringetjes en de kruiden fijn. Meng de kruiden met de sla, komkommer, radijs, tomaat en salade-ui.
Snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng de granaatappelmelasse met de rest van de sumak, het citroensap, de knoflook en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groentesalade over een schaal. Verdeel het knapperige brood erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.
Fattoush
Fattoush is een kruidige, frisse broodsalade, gemaakt met knapperig platbrood, verse kruiden en een friszoete, iets zure dressing.
bijgerecht
null personen
295 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Trek het platbrood van elkaar los en scheur in stukken. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C. De olie is heet genoeg als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de stukjes brood in delen in 1-2 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met ¼ van de sumak en wat zout.
Snijd de baby romaine in repen. Snijd de komkommers in schuine plakjes en de radijs in parten. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de salade-ui in ringetjes en de kruiden fijn. Meng de kruiden met de sla, komkommer, radijs, tomaat en salade-ui.
Snijd de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng de granaatappelmelasse met de rest van de sumak, het citroensap, de knoflook en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groentesalade over een schaal. Verdeel het knapperige brood erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.
achtergrondinfo:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Libanese volkoren broden
500 ml arachideolie
2 el sumak
2 kropjes babyromainesla
6 snoepgroente komkommers
100 g radijsjes
380 g Tasty Tom trostomaten
3 salade-ui
15 g verse platte peterselie
15 g verse munt
1 teen knoflook
½ citroen
2 el granaatappelmelasse
2 el milde olijfolie
100 g verse granaatappelpitjes