Salade met kersen en halloumi
Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de halloumi en snijd de helften in de breedte in plakjes van ca. 1 cm dik. Verdeel de halloumi in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Scheur ondertussen de broden in grove stukken van ca. 5 cm en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met de sumak en eventueel zout. Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Schuif onder de halloumi in de oven en rooster in ca. 8 min. knapperig. Schep halverwege om.
Haal ondertussen alle blaadjes van de kropjes babyromaine, was en laat goed uitlekken. Snijd de dille grof. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snijd grof. Snijd de steeltjes van beide kruiden fijn.
Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe 3 el citroensap (per 4 personen), het citroenrasp, 100 g kersen (per 4 personen) en de rest van de olie in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.
Meng de parten sla met de kruiden, de rest van de kersen, het brood en de halloumi. Verdeel over borden en schep de dressing er rijkelijk over.
Salade met kersen en halloumi
Kersen + halloumi = perfecte combi in een zomerse salade.
bijgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de halloumi en snijd de helften in de breedte in plakjes van ca. 1 cm dik. Verdeel de halloumi in een enkele laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Scheur ondertussen de broden in grove stukken van ca. 5 cm en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met de sumak en eventueel zout. Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Schuif onder de halloumi in de oven en rooster in ca. 8 min. knapperig. Schep halverwege om.
Haal ondertussen alle blaadjes van de kropjes babyromaine, was en laat goed uitlekken. Snijd de dille grof. Haal de blaadjes van de peterselie en het basilicum en snijd grof. Snijd de steeltjes van beide kruiden fijn.
Ontpit de kersen en halveer ze. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe 3 el citroensap (per 4 personen), het citroenrasp, 100 g kersen (per 4 personen) en de rest van de olie in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met de chilivlokken en eventueel zout.
Meng de parten sla met de kruiden, de rest van de kersen, het brood en de halloumi. Verdeel over borden en schep de dressing er rijkelijk over.
bereidingstip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g halloumi kaas
2 Libanese volkoren broden
6 el milde olijfolie
3 el sumak
2 kropjes babyromainesla
15 g verse dille
15 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
350 g kersen
1 citroen
¼ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer