Halloumi wraps
Wraps kunnen altijd, want echt alles is er lekker in. Dat geldt gelukkig ook voor halloumi!
Aan de slag
Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Doe de helft in een kom en pers de citroen erboven uit. Schep om en houd apart. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd beide helften in plakken van ca. een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de rest van de rode ui met het venkelzaad 8 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de courgette en de komijn toe en bak mee. Haal de pan van het vuur.
Snijd ondertussen de halloumi in plakken van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakken in 6-7 min. knapperig aan beide kanten.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de kropjes babyromainesla in de lengte en snijd in reepjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de avocado, gebakken courgette en rode ui, halloumi, babyromaine en ingelegde ui over het midden van de tortilla’s, laat aan de onderkant een stukje vrij. Besprenkel de wraps met 2 el citroensap (per 4 personen) van de uien. Vouw de onderkant van de wraps naar boven en dan de zijkanten naar binnen, rol de wraps verder op. Halveer schuin en serveer.
Halloumi wraps
Wraps kunnen altijd, want echt alles is er lekker in. Dat geldt gelukkig ook voor halloumi!
hoofdgerecht
null personen
980 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Doe de helft in een kom en pers de citroen erboven uit. Schep om en houd apart. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd beide helften in plakken van ca. een ½ cm.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de rest van de rode ui met het venkelzaad 8 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de courgette en de komijn toe en bak mee. Haal de pan van het vuur.
Snijd ondertussen de halloumi in plakken van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakken in 6-7 min. knapperig aan beide kanten.
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de kropjes babyromainesla in de lengte en snijd in reepjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de avocado, gebakken courgette en rode ui, halloumi, babyromaine en ingelegde ui over het midden van de tortilla’s, laat aan de onderkant een stukje vrij. Besprenkel de wraps met 2 el citroensap (per 4 personen) van de uien. Vouw de onderkant van de wraps naar boven en dan de zijkanten naar binnen, rol de wraps verder op. Halveer schuin en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 citroen
1 courgette
4 el milde olijfolie
½ tl venkelzaad
2 tl gemalen komijn
450 g halloumi kaas
2 avocado's
2 kropjes babyromainesla
6 tortillawraps