Yoghurtflatbreads met halloumi, gepofte paprika en ingelegde rode ui
Met maar 3 ingrediënten maak je zelf heerlijke yoghurtflatbreads om te beleggen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Gril de paprika’s in de ovenschaal ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen, en meng in een kom met de azijn.
Meng voor de flatbreads het bakmeel met het zout en de bakpoeder in een kom. Roer er de yoghurt en ⅛ van de olie door en kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg 4 balletjes, bewaar ze onder een schone theedoek. Rol op een bebloemd werkblad de deegballen uit tot platte broden van Ø 15 cm. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 brood in 5 min. gaar en goudgeel, keer halverwege. Bak zo nog 3 broden, bewaar ingepakt in een schone theedoek.
Neem de paprika’s uit de oven, schep in een kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de koriander grof. Roer de harissa en de helft van de koriander door de rest van de yoghurt. Snijd de halloumi in plakjes van een ½ cm. Meng ⅛ van de olie met de komijn en wentel de halloumi erdoor. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die eraan vastzitten uit de paprika’s. Snijd de paprika in repen.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Verdeel de spinazie, halloumi, paprika over de flatbreads en besprenkel met 2 el harissayoghurt (per 4 personen). Giet de ui af. Bestrooi de flatbreads met de koriander en verdeel de ingelegde ui erover. Serveer met de rest van de harissayoghurt.
Yoghurtflatbreads met halloumi, gepofte paprika en ingelegde rode ui
Met maar 3 ingrediënten maak je zelf heerlijke yoghurtflatbreads om te beleggen!
hoofdgerecht
null personen
1000 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Gril de paprika’s in de ovenschaal ca. 45 min. boven in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Keer de paprika’s halverwege. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen, en meng in een kom met de azijn.
Meng voor de flatbreads het bakmeel met het zout en de bakpoeder in een kom. Roer er de yoghurt en ⅛ van de olie door en kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg 4 balletjes, bewaar ze onder een schone theedoek. Rol op een bebloemd werkblad de deegballen uit tot platte broden van Ø 15 cm. Verhit ⅛ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 brood in 5 min. gaar en goudgeel, keer halverwege. Bak zo nog 3 broden, bewaar ingepakt in een schone theedoek.
Neem de paprika’s uit de oven, schep in een kom, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de koriander grof. Roer de harissa en de helft van de koriander door de rest van de yoghurt. Snijd de halloumi in plakjes van een ½ cm. Meng ⅛ van de olie met de komijn en wentel de halloumi erdoor. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Trek het zwarte vel van de paprika’s en trek de steelaanzet met de zaadjes die eraan vastzitten uit de paprika’s. Snijd de paprika in repen.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Verdeel de spinazie, halloumi, paprika over de flatbreads en besprenkel met 2 el harissayoghurt (per 4 personen). Giet de ui af. Bestrooi de flatbreads met de koriander en verdeel de ingelegde ui erover. Serveer met de rest van de harissayoghurt.
bereidingstip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 rode paprika's
1 rode ui
2 el wittewijnazijn
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
1 tl bakpoeder
450 g yoghurt Griekse stijl 5%
8 el milde olijfolie
15 g verse koriander
3 el harissa
450 g halloumi kaas
1 tl gemalen komijn
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
vershoudfolie