Toast met zachtgekookte eieren, paprika-knoflookolie en ingelegde ui
Ei op toast is een gouden combi. En met ingelegde ui en paprika-knoflookolie maak je er echt iets bijzonders van dit keer.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien in dunne halve ringen en doe in de glazen pot. Breng de azijn in een kleine steelpan tegen de kook aan en schenk bij de ui. Druk met een vork aan, zodat de ui helemaal onderstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd diagonaal door.
Verhit de olie 30 sec. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur, doe de knoflook en paprikapoeder erbij en roer goed door. Wees voorzichtig, olie kan gaan spatten.
Verdeel de yoghurt over diepe borden. Halveer de eieren en leg met de snijkant naar boven op de yoghurt. Schep de knoflook-paprikaolie erop en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ⅓ van de ingelegde ui erover. Serveer met de toast om in de yoghurt te dippen.
Toast met zachtgekookte eieren, paprika-knoflookolie en ingelegde ui
Ei op toast is een gouden combi. En met ingelegde ui en paprika-knoflookolie maak je er echt iets bijzonders van dit keer.
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien in dunne halve ringen en doe in de glazen pot. Breng de azijn in een kleine steelpan tegen de kook aan en schenk bij de ui. Druk met een vork aan, zodat de ui helemaal onderstaat. Laat afkoelen tot gebruik.
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd diagonaal door.
Verhit de olie 30 sec. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur, doe de knoflook en paprikapoeder erbij en roer goed door. Wees voorzichtig, olie kan gaan spatten.
Verdeel de yoghurt over diepe borden. Halveer de eieren en leg met de snijkant naar boven op de yoghurt. Schep de knoflook-paprikaolie erop en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ⅓ van de ingelegde ui erover. Serveer met de toast om in de yoghurt te dippen.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 knoflook
300 g rode uien
200 ml witte natuurazijn
6 witte scharreleieren
4 sneetjes volkorenbrood
4 el milde olijfolie
2 tl milde paprikapoeder
400 g Griekse yoghurt 10%
Dit heb je nodig
afsluitbare, hittebestendige glazen pot (500 ml)
broodrooster