Volkoren toast met gebakken champignons
Een umami bom, maar wel gezond. Deze volkoren toast met gebakken champignons is de perfecte lunch.
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3-4 min. Schep regelmatig om. Voeg de rode ui, tijm, de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur, tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Roer de zuivelspread en azijn erdoor.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Verdeel de gebakken champignons over de geroosterde sneetjes brood.
Volkoren toast met gebakken champignons
Een umami bom, maar wel gezond. Deze volkoren toast met gebakken champignons is de perfecte lunch.
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3-4 min. Schep regelmatig om. Voeg de rode ui, tijm, de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur, tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Roer de zuivelspread en azijn erdoor.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Verdeel de gebakken champignons over de geroosterde sneetjes brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
800 g champignons
2 tenen knoflook
7½ g verse tijm
3 el milde olijfolie
200 g zuivelspread
½ el witte natuurazijn
8 sneetjes volkorenbrood
Dit heb je nodig
broodrooster