Preikoekjes
Aan de slag
Snijd de peper in stukjes. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg.
Klop het eiwit stijf in een kom. Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag. Voeg toe aan de prei. Spatel het eiwit erdoor.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer koud of warm met de yoghurtdip.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Preikoekjes
bijgerecht
null personen
140 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peper in stukjes. Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg.
Klop het eiwit stijf in een kom. Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag. Voeg toe aan de prei. Spatel het eiwit erdoor.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer koud of warm met de yoghurtdip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
9 el olijfolie
3 preien
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn (djinten)
250 ml Griekse yoghurt
½ teen knoflook
1 bakje verse koriander
2 bakjes platte peterselie
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
staafmixer