Aardappelroti
Aan de slag
Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.
Pers de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.
Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van. Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij. Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten. Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Aardappelroti
bijgerecht
null personen
595 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.
Pers de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.
Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van. Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij. Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten. Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
2 tenen knoflook
½ rode peper
1 tl gemalen komijn
500 g zelfrijzend bakmeel
300 ml kraanwater
3 el tarwebloem
3 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
pureestamper