Aardappelroti
bewaar
bewaar

Aardappelroti

45 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Giet af, laat afkoelen en pel de schil eraf.

Pers de knoflook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Stamp de aardappelen met de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijn.

Kneed het bakmeel met het water tot een soepel deeg. Vorm er deegballetjes (ca. 5 cm doorsnede) van. Druk de deegballetjes plat en verdeel het aardappelmengsel erover, laat de randen vrij. Vouw het deeg om de vulling en vorm tot ballen. Laat het deeg 5 min. rusten. Druk de deegballen op een met bloem bestoven werkvlak plat en rol uit tot pannenkoekjes. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

algemeenDe roti's worden doorgaans gegeten met een curry, verse groenten en eventueel een gekookt eitje. Lekker met een sambal van madame jeanettes..

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelroti

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig