Indiase beignets
Aan de slag
Rasp de aardappel en winterpeen afzonderlijk fijn in de keukenmachine. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Dep de groenten droog met keukenpapier en doe in 3 aparte kommen.
Meng het zelfrijzend bakmeel met 3 tl zout, de komijn en het kerrie- en paprikapoeder in een kom. Klop 200 ml water en het ei er met een garde door tot een glad beslag. Verdeel over de kommen. Meng de groenten erdoor.
Verhit ondertussen de olie in een ruime wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Schep met 2 lepels telkens 7 hoopjes beslag in de hete olie en frituur 4 min. Herhaal met het aardappel- en peenbeslag. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met gegrilde kipfilet.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Indiase beignets
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de aardappel en winterpeen afzonderlijk fijn in de keukenmachine. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Dep de groenten droog met keukenpapier en doe in 3 aparte kommen.
Meng het zelfrijzend bakmeel met 3 tl zout, de komijn en het kerrie- en paprikapoeder in een kom. Klop 200 ml water en het ei er met een garde door tot een glad beslag. Verdeel over de kommen. Meng de groenten erdoor.
Verhit ondertussen de olie in een ruime wok. Controleer met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Is dat het geval, dan begint het brood meteen te bruisen. Schep met 2 lepels telkens 7 hoopjes beslag in de hete olie en frituur 4 min. Herhaal met het aardappel- en peenbeslag. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met gegrilde kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 grote iets kruimige aardappelen
250 g winterpeen
2 uien
200 g zelfrijzend bakmeel
3 tl zout
2 tl gemalen komijn
1 el kerriepoeder
2 tl paprikapoeder
1 ei
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
keukenmachine