Wortelstamp met runderchipolata
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.
Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.
Wortelstamp met runderchipolata
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.
Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
400 g winterpeen
4 el traditionele olijfolie
300 g runderchipolata
2 tl gemalen komijn
2 tl kerriepoeder
3 rode uien
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
pureestamper