Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten
bewaar
bewaar

Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten

Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel.

25 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met de helft van de koolzaadolie en het zeezout. Breng de venkelolie op smaak met peper. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd in 8 parten. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook in de vijzel. Doe de aardappelen, groenten en knoflook in een schaal en schep om met de venkelolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.

Meng ondertussen de hazelnoten met 1/3 van de rest van de olie, kaneel en kerrie in de ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Doe het groentemengsel in een grote schaal en stamp grof. Meng de melk en de rest van de (koolzaad)olie erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten

Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig