Preistamppot met gedroogde tomaatjes
Aan de slag
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Maak de aardappelen schoon, snijd in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de zongedroogde tomatenreepjes, aardappelblokjes en prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Stamp de aardappelen en prei met de pureestamper tot een puree. Roer de peterselie en crème fraîche erdoor zodat er een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Preistamppot met gedroogde tomaatjes
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Maak de aardappelen schoon, snijd in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de zongedroogde tomatenreepjes, aardappelblokjes en prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Stamp de aardappelen en prei met de pureestamper tot een puree. Roer de peterselie en crème fraîche erdoor zodat er een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zongedroogde tomaatjes
1 kg iets kruimige aardappel
2 el milde olijfolie
400 g gesneden prei
100 ml water
15 g verse krulpeterselie
125 g crème fraîche
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
pureestamper