Preistamppot met runderballetjes in kerriesaus
Wist je dat je tartaar makkelijk omtovert tot gezonde balletjes? Lekker met preistamppot en zelfgemaakte kerriesaus.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
Snijd ondertussen de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie en wat peper door de tartaar en kneed goed door.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de kerriepoeder en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de zuivelspread toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 2 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen met prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met prei en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de runderballetjes in kerriesaus en bestrooi met de rest van de peterselie.
Preistamppot met runderballetjes in kerriesaus
Wist je dat je tartaar makkelijk omtovert tot gezonde balletjes? Lekker met preistamppot en zelfgemaakte kerriesaus.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de prei toe.
Snijd ondertussen de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie en wat peper door de tartaar en kneed goed door.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de kerriepoeder en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de zuivelspread toe, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 2 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen met prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met prei en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de runderballetjes in kerriesaus en bestrooi met de rest van de peterselie.
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappel
800 g koelverse gesneden prei
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
300 g rundertartaar
3 el milde olijfolie
1½ el kerriepoeder
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
pureestamper