Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes

Veldsla + aardappelen = veldslastamppot! Lekker met wortel, salade-ui en gehaktballetjes.

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de worteltjes in plakjes van ca. 1 cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 15 min. gaar.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tartaar met het citroenrasp, ¼ van de zuivelspread, de Italiaanse kruiden en peper. Vorm met vochtige handen ca. 3 tartaarballetjes per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Giet de aardappelen met wortel af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met wortel met de rest van de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg de salade-ui en in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.

Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaarballetjes.

vegatipVervang de gehaktballetjes door geroosterde ongezouten walnoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes

Veldsla + aardappelen = veldslastamppot! Lekker met wortel, salade-ui en gehaktballetjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig