Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes
Veldsla + aardappelen = veldslastamppot! Lekker met wortel, salade-ui en gehaktballetjes.
Aan de slag
Snijd de worteltjes in plakjes van ca. 1 cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 15 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tartaar met het citroenrasp, ¼ van de zuivelspread, de Italiaanse kruiden en peper. Vorm met vochtige handen ca. 3 tartaarballetjes per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Giet de aardappelen met wortel af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met wortel met de rest van de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg de salade-ui en in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaarballetjes.
Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes
Veldsla + aardappelen = veldslastamppot! Lekker met wortel, salade-ui en gehaktballetjes.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de worteltjes in plakjes van ca. 1 cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 15 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tartaar met het citroenrasp, ¼ van de zuivelspread, de Italiaanse kruiden en peper. Vorm met vochtige handen ca. 3 tartaarballetjes per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Giet de aardappelen met wortel af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met wortel met de rest van de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg de salade-ui en in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaarballetjes.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g geschrapte worteltjes
1 kg iets kruimige aardappel
1 citroen
300 g rundertartaar
200 g zuivelspread naturel
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el milde olijfolie
3 salade-uitjes
150 g veldsla