Tater tots
Deze Amerikaanse klassieker, ooit een favoriet in de schoolkantine, kan je nu zelf thuis maken met maïzena, knoflookpoeder en uienpoeder. Frituren maar! Dompel ze in ketchup voor de ultieme ervaring.
Aan de slag
Schil de aardappelen en doe ze in een pan. Vul een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 6 min. en giet af. Laat afkoelen tot ze handelbaar zijn.
Rasp de aardappelen grof met de blokrasp. Knijp het vocht eruit met je handen en doe in een kom. Meng, met de hand, de maizena, knoflookpoeder, uienpoeder en zout erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Meng goed.
Vorm met de hand cilinders van ca. 2½ cm lang en 2 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Het worden ca. 20 stuks.
Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 170 C. Frituur de tater tots in delen in 6 min. lichtbruin en knapperig. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Tater tots
Deze Amerikaanse klassieker, ooit een favoriet in de schoolkantine, kan je nu zelf thuis maken met maïzena, knoflookpoeder en uienpoeder. Frituren maar! Dompel ze in ketchup voor de ultieme ervaring.
bijgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en doe ze in een pan. Vul een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 6 min. en giet af. Laat afkoelen tot ze handelbaar zijn.
Rasp de aardappelen grof met de blokrasp. Knijp het vocht eruit met je handen en doe in een kom. Meng, met de hand, de maizena, knoflookpoeder, uienpoeder en zout erdoor. Breng op smaak met zwarte peper. Meng goed.
Vorm met de hand cilinders van ca. 2½ cm lang en 2 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Het worden ca. 20 stuks.
Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 170 C. Frituur de tater tots in delen in 6 min. lichtbruin en knapperig. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1½ el maizena
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1 tl zout
600 ml frituurolie
Dit heb je nodig
blokrasp
bakpapier