Makkelijke frites
Zelf frites maken? Maak gewoon de 'luie' variant - zonder te schillen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frites schoon onder koud stromend water. Leg op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frites goed droog. Verdeel de frites gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de olie erover en bestrooi met het zeezout. Bak de frites in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep elke 10 min. om
Makkelijke frites
Zelf frites maken? Maak gewoon de 'luie' variant - zonder te schillen!
bijgerecht
null personen
325 kcal
10 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en snijd vervolgens in repen van 1 cm. Spoel de frites schoon onder koud stromend water. Leg op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frites goed droog. Verdeel de frites gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel de olie erover en bestrooi met het zeezout. Bak de frites in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Schep elke 10 min. om
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
3 el (arachide)olie
1 tl versgemalen zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier