Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
bewaar
bewaar

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.

Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes

Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus

Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig