Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!
Aan de slag
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Instructievideo - 00:29 min.
Gefrituurde bloemkoolnuggets met zoete chilisaus
Geen nuggets van kip, maar nuggets van bloemkool. Verrassend!
bijgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C.
Meng ondertussen de bloem, maizena, bakpoeder, knoflookpoeder en eventueel zout in een kom. Voeg het water toe en roer tot een glad beslag.
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Haal de kwarten een voor een door het beslag en frituur een kwart van de roosjes in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de bloemkoolroosjes
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Bestrooi de nuggets met de bosui en het sesamzaad en serveer met de chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l frituurolie
100 g tarwebloem
100 g maizena
1 tl bakpoeder
2 tl knoflookpoeder
250 ml kraanwater
800 g bloemkoolroosjes
2 bosuitjes
½ el sesamzaad
150 ml zoete chilisaus
Dit heb je nodig
keukenpapier