Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy
bewaar
bewaar

Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy

London: 'Een echt goede roti knalt van de smaak. Dat zit 'm in de kerrie, het sauzige, zodat je kunt dippen met de rotiplaat. Deze roti is dun, lekker flaky en compact van structuur. Tip: combineer de 2 vullingen!'

45 min. bereiden / 1 uur wachten

licht pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Meng het zout erdoor. Voeg het lauwe water en ⅔ van de zonnebloemolie toe en kneed alles in 5 min. tot een soepel deeg. Je kunt ook een keukenmachine met deeghaken gebruiken. Vet een kom in met zonnebloemolie, doe het deeg erin, dek af en laat 30 min. rusten.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (per 12 porties) en maak er bolletjes van. Dek af en laat nogmaals 30 min. rusten.

Maak ondertussen de vulling. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Prik met een vork in een stuk aardappel. Als het stuk makkelijk van de vork afglijdt, zijn de aardappelen goed. Giet af, laat droogstomen en prak fijn met een vork of pureestamper.

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 2-3 min. tot ze zacht zijn en lekker geuren.

Voeg de chilipoeder, garam masala, komijn, koriander en kurkuma toe en bak kort mee.

Voeg de aardappel toe, schep om en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur lager als het snel aanbakt. Blijf steeds goed omscheppen. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout. Laat afkoelen.

Druk met je duim een kuiltje in een bolletje deeg en vul het met 1 el aardappelvulling. Vouw de randen eromheen en knijp dicht, zodat je de vulling niet meer ziet. Leg het balletje met de dichtgeknepen kant op een met bakmeel bestoven werkblad en rol het met de deegroller uit tot een dunne rotiplaat.

Verhit wat ghee of boter in een koekenpan en bak de rotiplaat aan beide kanten goudgeel en gaar. Herhaal stap 7 en 8 met de andere bolletjes deeg en de rest van de vulling.

variatietipOok lekker met pesi (spliterwtenvulling): Laat 100 g gele spliterwten onder water en afgedekt 1 nacht weken in de koelkast. Doe in een vergiet en spoel 3 min. onder koud stromend water of tot het water helder van kleur is. Kook de spliterwten in 20-30 min. beetgaar. Laat goed uitlekken en vervolgens uitdampen op keukenpapier. Snijd 1 kleine sjalot en 2 tenen knoflook fijn. Verhit 1 el ghee of zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot en knoflook in 2-3 min. tot ze zacht zijn en lekker geuren. Voeg een ½ tl chilipoeder, een ½ tl garam masala, 1 tl komijn, een ½ tl koriander en een ½ tl gemalen kurkuma toe en bak 1 min. mee. Voeg de spliterwten toe, meng goed en bak 2-4 min. Draai het vuur lager als het snel aanbakt, blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een keukenmachine en mix tot fijne korrels. Je mag nog wel wat structuur zien, dus mix het niet tot een pasta. Laat afkoelen en zet even weg.
resttipAardappelvulling over? Lekker als pommes duchesse of op brood!
bereidingstipZo maak je de rotiplaat extra zacht: wikkel ’m na het bakken in een theedoek en laat even rusten.
achtergrondinfoRoti betekent letterlijk brood, in dit geval platbrood. Deze rotiplaat is al gevuld met een dun laagje aardappel. In het gelijknamige gerecht eet je 'm met kip of lam, aardappel masala en groente als kousenband, kool of pompoen. Scheur steeds een stukje van de rotiplaat af en pak daarmee wat van de bijgerechtjes op. Met je handen? Jazeker, Surinaamse roti eet je zonder bestek. Vergeet niet te dippen in de saus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy

Instructievideo - 01:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rotiplaat met aardappelvulling van London Loy

London: 'Een echt goede roti knalt van de smaak. Dat zit 'm in de kerrie, het sauzige, zodat je kunt dippen met de rotiplaat. Deze roti is dun, lekker flaky en compact van structuur. Tip: combineer de 2 vullingen!'

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig