Curry met aubergine van London Loy
Preigroen wegggooien? Voor deze romige curry gebruiken we elk gedeelte van de prei. Dat is pas no waste op z’n best!
Aan de slag
Snijd het groen van de prei en was alle prei grondig onder koud stromend water. Snijd het wit van de prei grof en houd apart. Snijd het groene deel heel fijn.
Meng met de hand het bakmeel met de yoghurt, eventueel zout en meng het preigroen er doorheen tot een soepel deeg. Laat afgedekt rusten tot gebruik.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een (hapjes)pan en bak de blokjes 8 min. tot goudbruin.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de komijn, kurkuma, sambal en het mosterdzaad toe en fruit 3 min mee.
Voeg het wit van de prei toe aan de pan. Roer even goed door en voeg dan de gebakken aubergine en de vissaus toe. Blus af met kokosmelk en water en laat 10-15 min op laag vuur koken tot een romige curry.
Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen), rol op een met bloem bestoven werkblad dun uit tot een ronde of ovale lap van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in delen in een grote koeken- of grillpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de naan in delen in 6-8 min gaar. Keer halverwege. Serveer de curry met de preinaan.
Curry met aubergine van London Loy
Preigroen wegggooien? Voor deze romige curry gebruiken we elk gedeelte van de prei. Dat is pas no waste op z’n best!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het groen van de prei en was alle prei grondig onder koud stromend water. Snijd het wit van de prei grof en houd apart. Snijd het groene deel heel fijn.
Meng met de hand het bakmeel met de yoghurt, eventueel zout en meng het preigroen er doorheen tot een soepel deeg. Laat afgedekt rusten tot gebruik.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een (hapjes)pan en bak de blokjes 8 min. tot goudbruin.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de komijn, kurkuma, sambal en het mosterdzaad toe en fruit 3 min mee.
Voeg het wit van de prei toe aan de pan. Roer even goed door en voeg dan de gebakken aubergine en de vissaus toe. Blus af met kokosmelk en water en laat 10-15 min op laag vuur koken tot een romige curry.
Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen), rol op een met bloem bestoven werkblad dun uit tot een ronde of ovale lap van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in delen in een grote koeken- of grillpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de naan in delen in 6-8 min gaar. Keer halverwege. Serveer de curry met de preinaan.
bewaartip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g preien
300 g zelfrijzend bakmeel
300 g Griekse yoghurt
1 aubergine
7 el zonnebloemolie
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
30 g verse gember
3 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 el sambal badjak
3 tl mosterdzaad
½ el vissaus
200 ml kokosmelk
200 ml water
Dit heb je nodig
hapjespan of wok