Gezonde dahl met Griekse yoghurt en gebakken ui van London Loy
London Loy maakte zijn eigen, gezonde recept voor dahl, een Indiase linzencurry. Lekker met wat volkoren pitabrood, dikke yoghurt en zelfgemaakte chili-ui in olie.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen.
Verhit ½ olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep ⅓ uit de pan en voeg daar de rest van de olie aan toe. Laat staan tot gebruik.
Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg aan de ui in de pan de knoflook en gember toe en bak nog 5 min. Voeg de garam masala, paprikapoeder, kurkuma en komijn toe en bak 1 min.
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken zonder deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de volkorenpita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen, pers een halve vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Breng de dahl op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de dahl over de borden en garneer met de yoghurt, chili-ui in olie en koriander.
Gezonde dahl met Griekse yoghurt en gebakken ui van London Loy
London Loy maakte zijn eigen, gezonde recept voor dahl, een Indiase linzencurry. Lekker met wat volkoren pitabrood, dikke yoghurt en zelfgemaakte chili-ui in olie.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen.
Verhit ½ olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep ⅓ uit de pan en voeg daar de rest van de olie aan toe. Laat staan tot gebruik.
Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg aan de ui in de pan de knoflook en gember toe en bak nog 5 min. Voeg de garam masala, paprikapoeder, kurkuma en komijn toe en bak 1 min.
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken zonder deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de volkorenpita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen, pers een halve vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Breng de dahl op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de dahl over de borden en garneer met de yoghurt, chili-ui in olie en koriander.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
30 g verse gember
4 tenen knoflook
1 rode peper
4 el milde olijfolie
800 g linzen in blik
1 el garam masala
2 el paprikapoeder
2 tl kurkuma
2 tl gemalen komijn
800 g tomatenblokjes in blik
200 ml water
2 volkorenpita's
1 limoen
7½ g verse koriander
4 el yoghurt Griekse stijl 0%