Dahl met spinazie
Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.
Aan de slag
Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Dahl met spinazie
Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.
hoofdgerecht
null personen
381 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.
algemeen:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gedroogde rode linzen
1 tl kurkuma
200 g gepelde tomaten in blik
500 ml kraanwater
1 ui
1½ teen knoflook
1 rode peper
1½ cm verse gember
7½ g verse koriander
1 el (olijf)olie
1 tl garam masala
1½ tl komijn
1½ tl mosterdzaad
150 g verse spinazie