Paneer met tomaten en doperwten van Paulami Joshi
bewaar
bewaar

Paneer met tomaten en doperwten van Paulami Joshi

Paulami: ‘Paneer is een vegetarische kaas die vrij licht is van smaak. Door de poreuze structuur past-ie zich goed aan aan verschillende smaken en is hij in India razend populair in vegetarische gerechten.’

30 min. bereiden

zeer pittig

16 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad 1 min. Voeg de ui toe en laat al omscheppend in 5 min. karamelliseren.

Voeg de gemberpasta, knoflookpasta, het zout, de kurkuma en de tomaat toe en bak al omscheppend 10 min. Voeg de overige specerijen en het water toe en breng het geheel aan de kook.

Snijd ondertussen de paneer in blokjes van 3 cm. Voeg de paneer en de doperwten toe, zet het vuur wat lager en stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. Haal de deksel van de pan en laat al roerend 5 min. iets inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof en bestrooi vlak voor het serveren.

combinatietipLekker met rijst of platbrood.
vegantipLiever vegan? Vervang de paneer dan door stevige tofu.
bereidingstipJe kunt paneer ook zelf maken. Het recept vind je op pag. 49 in Paulami’s boek De Bijbel van de Indiase keuken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paneer met tomaten en doperwten van Paulami Joshi

Paulami: ‘Paneer is een vegetarische kaas die vrij licht is van smaak. Door de poreuze structuur past-ie zich goed aan aan verschillende smaken en is hij in India razend populair in vegetarische gerechten.’

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig