Falafel van doperwten, munt & bulgur
Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.
Aan de slag
Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.
Quenelles maken
Instructievideo - 01:14 min.
Falafel van doperwten, munt & bulgur
Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.
hoofdgerecht
null personen
270 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.
Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse doperwten
1 ui
1 teen knoflook
25 g verse bieslook
20 g verse platte peterselie
15 g verse munt
15 g verse koriander
2 tl gemalen komijn
50 g bulgur
2 el zelfrijzend bakmeel
2 tl zout
1 rode peper
500 ml arachideolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenthermometer