Wraps met bonensalade en geroosterde winterpeen
Na het verorberen van dit lekkere en veganistische gerecht heb jij je vitamines binnen! Voor wie zet jij deze wraps met bonensalade en geroosterde winterpeen op tafel?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de peen en snijd in schuine plakken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de komijn, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout met de peen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min in de oven.
Leg ondertussen de komkommer op een grote, stevige snijplank. Kneus met de deegroller en snijd in grove stukken van 1½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met de komkommer, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een ruime kom en meng de chipotlesaus en boerenkool erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de wraps met de zwarte bonensalade, winterpeen en komkommer.
Wraps met bonensalade en geroosterde winterpeen
Na het verorberen van dit lekkere en veganistische gerecht heb jij je vitamines binnen! Voor wie zet jij deze wraps met bonensalade en geroosterde winterpeen op tafel?
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de peen en snijd in schuine plakken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de komijn, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout met de peen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min in de oven.
Leg ondertussen de komkommer op een grote, stevige snijplank. Kneus met de deegroller en snijd in grove stukken van 1½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met de komkommer, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe in een ruime kom en meng de chipotlesaus en boerenkool erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de wraps met de zwarte bonensalade, winterpeen en komkommer.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g winterpeen
1 teen knoflook
1 el gemalen komijn
3 el milde olijfolie
1 komkommer
1 rode ui
2 el witte natuurazijn
400 g zwarte bonen in blik
80 g mexican style chipotlesaus
100 g verse boerenkool
8 tortillawraps
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller