Enchiladas met spinazie, witte bonen en tomatensaus
Een Mexicaans gerecht waar je keer op keer van gaat watertanden: enchiladas met spinazie, witte bonen en tomatensaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de uien. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de komijn, koriander en chilivlokken toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in delen de spinazie toe aan de tomatensaus en laat slinken. Meng de witte bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel ¾ van de bonensaus over de tortillawraps. Rol de wraps op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Enchiladas met spinazie, witte bonen en tomatensaus
Een Mexicaans gerecht waar je keer op keer van gaat watertanden: enchiladas met spinazie, witte bonen en tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de uien. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de komijn, koriander en chilivlokken toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in delen de spinazie toe aan de tomatensaus en laat slinken. Meng de witte bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel ¾ van de bonensaus over de tortillawraps. Rol de wraps op en leg ze strak naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl chilivlokken
600 g tomatenblokjes in blik
2 tl kristalsuiker
800 g witte bonen in blik
400 g verse spinazie
80 g oude kaas 48+
8 tortillawraps
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)