Tomaten-watermeloensalade met burrata en rode ui
bewaar
bewaar

Tomaten-watermeloensalade met burrata en rode ui

Of je nu gaat grillen in de achtertuin, het park of op het strand, deze salade smaakt goed bij alles van de BBQ. Een must try voor de zomer!

15 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Snijd ondertussen het vruchtvlees van de meloen en de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui. Pers de citroen uit en snijd de muntblaadjes grof.

Meng de meloen met de tomaat, ui, munt, olie, 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

Leg de burrata op een schaal en verdeel de meloen-tomatensalsa erover. Bestrooi met de gehakte pistache, sumak en het zout. Lekker met (glutenvrij) stokbrood.

combinatietipLekker met (glutenvrij) stokbrood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-watermeloensalade met burrata en rode ui

Of je nu gaat grillen in de achtertuin, het park of op het strand, deze salade smaakt goed bij alles van de BBQ. Een must try voor de zomer!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig