Mini pizza monsters
Brrrr! Deze pizzamonsters zijn lekker spooky voor Halloween.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal bij alle paprika’s de steeltjes eraf en de pitjes eruit. Snijd de groene paprika in de lengte in reepjes van 1 cm breed en deze reepjes in 48 kleine driehoekjes. Snijd de rode paprika in 36 smalle reepjes (per 12 porties). Snijd de romaatjes doormidden. Snijd de mozzarella in heel dunne plakjes.
Steek met het glas of de kookring 12 rondjes uit de tortilla’s. Bewaar de restjes tortilla. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de tortillarondjes erop.
Smeer op elk tortillarondje een beetje tomatenpuree. Verdeel de mozzarella erover. Maak oogjes van 2 halve romaatjes en 2 plakjes olijf. Een mond van een reepje rode paprika en 4 driehoekjes groene paprika. En boze wenkbrauwen van 2 reepjes rode paprika. Bestrooi de pizzamonsters met de oregano.
Is er nog ruimte tussen de pizza’s over? Vul die met de restjes tortilla. In de oven worden het lekker knapperige chips. Bak de pizza’s en chips in ongeveer 10-12 minuten goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet. Verwissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te bakken. Laat de pizza’s 5 min. afkoelen voor je ze eet.
Mini pizza monsters
Instructievideo - 00:28 min.
Mini pizza monsters
Brrrr! Deze pizzamonsters zijn lekker spooky voor Halloween.
null porties
110 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal bij alle paprika’s de steeltjes eraf en de pitjes eruit. Snijd de groene paprika in de lengte in reepjes van 1 cm breed en deze reepjes in 48 kleine driehoekjes. Snijd de rode paprika in 36 smalle reepjes (per 12 porties). Snijd de romaatjes doormidden. Snijd de mozzarella in heel dunne plakjes.
Steek met het glas of de kookring 12 rondjes uit de tortilla’s. Bewaar de restjes tortilla. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de tortillarondjes erop.
Smeer op elk tortillarondje een beetje tomatenpuree. Verdeel de mozzarella erover. Maak oogjes van 2 halve romaatjes en 2 plakjes olijf. Een mond van een reepje rode paprika en 4 driehoekjes groene paprika. En boze wenkbrauwen van 2 reepjes rode paprika. Bestrooi de pizzamonsters met de oregano.
Is er nog ruimte tussen de pizza’s over? Vul die met de restjes tortilla. In de oven worden het lekker knapperige chips. Bak de pizza’s en chips in ongeveer 10-12 minuten goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet. Verwissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te bakken. Laat de pizza’s 5 min. afkoelen voor je ze eet.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
1 rode paprika
12 romaatjes
125 g mozzarella
4 volkoren tortillawraps
140 g tomatenpuree
24 zwarte olijvenplakjes
2 tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
uitsteekrondje of glas (Ø 9 cm)
bakpapier