Bobotie met sperziebonen
Er gaat niets boven een verwarmende ovenschotel en dat is deze bobotie met sperziebonen zeker. En die geur!
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote (stoof)pan met dikke bodem en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt en de sperziebonen toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur tot het gehakt rul is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Voeg de worcestershiresauce, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de rozijnen erbij en bak nog ca. 5 min.
Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de achtergehouden melk.
Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.
Bobotie met sperziebonen
Er gaat niets boven een verwarmende ovenschotel en dat is deze bobotie met sperziebonen zeker. En die geur!
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote (stoof)pan met dikke bodem en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt en de sperziebonen toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur tot het gehakt rul is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Voeg de worcestershiresauce, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de rozijnen erbij en bak nog ca. 5 min.
Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de achtergehouden melk.
Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sneetjes wit casinobrood
250 ml volle melk
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
20 g ongezouten roomboter
500 g rundergehakt
400 g koelverse gebroken sperziebonen
2 el worcestershiresauce
2 el azijn
5 laurierbladen
2 el garam masala
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
3 el mangochutney
1 el abrikozenjam
50 g rozijnen
2 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
broodrooster
ovenschaal 28 x 17 x 6 cm