Bobotie van Carina
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korst van de sneetjes brood en week in 150 ml melk (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Knijp de melk uit het brood. Doe het gehakt, het brood, het kerriepoeder en de gemalen gember bij de ui. Bak tot het gehakt bijna gaar is.
Doe de abrikozenjam en de rozijnen erbij, roer door en voeg dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe. Laat nog 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de rest van de melk. Voeg de mosterd en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om. Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt. Bak de bobotie in het midden van de oven ca. 45 min.
Bobotie van Carina
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korst van de sneetjes brood en week in 150 ml melk (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Knijp de melk uit het brood. Doe het gehakt, het brood, het kerriepoeder en de gemalen gember bij de ui. Bak tot het gehakt bijna gaar is.
Doe de abrikozenjam en de rozijnen erbij, roer door en voeg dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe. Laat nog 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de rest van de melk. Voeg de mosterd en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om. Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt. Bak de bobotie in het midden van de oven ca. 45 min.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes bruinbrood
400 ml halfvolle melk
2 uien
40 g ongezouten roomboter
1 kg rundergehakt
1 el kerriepoeder
2 tl gemalen gember
2 el abrikozenjam
75 g rozijnen
95 g mix voor Engelse ossenstaartsoep
2 middelgrote eieren
1 el Zaanse mosterd
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)