Bobotie
Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak nog 3-5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Voeg de worcestershire, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de sultana’s erbij en bak nog ca. 5 min.
Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de melk.
Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min goudbruin.
Bobotie
Instructievideo - 03:19 min.
Bobotie
Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak nog 3-5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Voeg de worcestershire, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de sultana’s erbij en bak nog ca. 5 min.
Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de melk.
Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min goudbruin.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sneetjes wit casinobrood
250 ml volle melk
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
20 g ongezouten roomboter
500 g rundergehakt
2 el worcestershiresauce
2 el azijn
5 laurierblaadjes
2 el garam masala
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
3 el mangochutney
1 el abrikozenjam
50 g sultana rozijnen
2 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)