Bobotie
bewaar
bewaar

Bobotie

Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

15 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

Voeg het gehakt toe en bak nog 3-5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Voeg de worcestershire, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de sultana’s erbij en bak nog ca. 5 min.

Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de melk.

Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min goudbruin.

variatietipOok lekker met andere fruitchutneys.
combinatietipLekker met gele rijst.

Bobotie

Instructievideo - 03:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bobotie

Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig