Broodje tonijnsalade met mais
Een broodje tonijnsalade is een lunchklassieker. En met maïs wordt ie extra bijzonder.
Aan de slag
Doe de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper ondertussen de halve rode ui. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de halve paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. ½ cm. Snijd ook de augurken in blokjes van ca. ½ cm. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op.
Meng in een kom de tonijn met 1 el van de opgevangen olie (per 2 personen) en de zuivelspread. Meng de mais, rode ui, paprika en augurk erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bewaar de tonijnsalade apart van de broodjes en beleg je broodjes vlak voor je gaat eten.
Broodje tonijnsalade met mais
Een broodje tonijnsalade is een lunchklassieker. En met maïs wordt ie extra bijzonder.
null personen
440 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper ondertussen de halve rode ui. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de halve paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. ½ cm. Snijd ook de augurken in blokjes van ca. ½ cm. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op.
Meng in een kom de tonijn met 1 el van de opgevangen olie (per 2 personen) en de zuivelspread. Meng de mais, rode ui, paprika en augurk erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bewaar de tonijnsalade apart van de broodjes en beleg je broodjes vlak voor je gaat eten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g mais in blik
½ rode ui
½ rode paprika
2 zoetzure augurken
160 g tonijnstukken in olijfolie
50 g zuivelspread light
2 meergranentriangels