Snel roerei op volkorentoast met tomaat, rode ui en bieslook
Een razendsnel roerei betekent heel snel genieten aan tafel. Serveer 'm op volkorentoast met tomaat, rode ui en bieslook voor een succesvolle lunch.
Aan de slag
Snijd de halve rode ui in halve ringen. Snijd grote tomaten eventueel doormidden.
Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de rode ui 2 min. Voeg de picadillo en de tomaten toe en bak nog 2 min. Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer ca. 2 min., zodat het ei niet aan de pan gaat kleven. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan gaart het ei verder. Blijf nog 1 min. roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Leg de toast op borden, schep het roerei erop en verdeel de tomaten erover. Bestrooi met de bieslook.
Snel roerei op volkorentoast met tomaat, rode ui en bieslook
Een razendsnel roerei betekent heel snel genieten aan tafel. Serveer 'm op volkorentoast met tomaat, rode ui en bieslook voor een succesvolle lunch.
null personen
385 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de halve rode ui in halve ringen. Snijd grote tomaten eventueel doormidden.
Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de rode ui 2 min. Voeg de picadillo en de tomaten toe en bak nog 2 min. Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer ca. 2 min., zodat het ei niet aan de pan gaat kleven. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan gaart het ei verder. Blijf nog 1 min. roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Leg de toast op borden, schep het roerei erop en verdeel de tomaten erover. Bestrooi met de bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rode ui
200 g romaatjes
1 el milde olijfolie
1 tl picadillo
4 witte scharreleieren
20 g ongezouten roomboter
5 g verse bieslook
2 sneetjes Liefde & Passie brood spelt volkoren gesneden
Dit heb je nodig
broodrooster