Rösti met spek en sperziebonensalade
Iets origineels met aardappel? Probeer deze rösti met spek en sperziebonensalade eens.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en spoel in een vergiet onder koud stromend water, tot het water helder is. Schep ze op een schone theedoek en dep droog. Snijd de rode uien in halve ringen.
Meng de aardappel in een kom met de ui, nootmuskaat en eieren. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel het aardappelmengsel in 4 hoopjes (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat, druk aan met de achterkant van een lepel en vorm gelijkmatige ronde koeken.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Haal de rösti dan uit de oven, verdeel de spekreepjes erover en bak nog 10-15 min. boven in de oven of tot gaar, goudgeel en knapperig aan de randjes.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten. Kook de sperziebonen 7 min. en giet af.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snipper de sjalot. Meng de sjalot, honingmosterd en olie tot een dressing en meng met de sperziebonen en cherrytomaten.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de crème fraîche. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep op elke rösti wat citroen-crème fraîche. Serveer de sperziebonensalade erbij.
Rösti met spek en sperziebonensalade
Iets origineels met aardappel? Probeer deze rösti met spek en sperziebonensalade eens.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
45 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en spoel in een vergiet onder koud stromend water, tot het water helder is. Schep ze op een schone theedoek en dep droog. Snijd de rode uien in halve ringen.
Meng de aardappel in een kom met de ui, nootmuskaat en eieren. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel het aardappelmengsel in 4 hoopjes (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat, druk aan met de achterkant van een lepel en vorm gelijkmatige ronde koeken.
Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Haal de rösti dan uit de oven, verdeel de spekreepjes erover en bak nog 10-15 min. boven in de oven of tot gaar, goudgeel en knapperig aan de randjes.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten. Kook de sperziebonen 7 min. en giet af.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snipper de sjalot. Meng de sjalot, honingmosterd en olie tot een dressing en meng met de sperziebonen en cherrytomaten.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de crème fraîche. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden. Schep op elke rösti wat citroen-crème fraîche. Serveer de sperziebonensalade erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 rode uien
½ tl gemalen nootmuskaat
2 witte scharreleieren
125 g gerookte spekreepjes
500 g verse sperziebonen
250 g cherrytomaten
1 sjalotje
2 el honingmosterd
2 el milde olijfolie
1 citroen
100 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier