Hollandse rösti met sperziebonensalade
Bij winterpeen en komijnekaas denk je niet een-twee-drie aan rösti. Maar waarom eigenlijk niet? Gewoon proberen.
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Rasp ook de winterpeen en komijnekaas in de keukenmachine. Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden. Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Hollandse rösti met sperziebonensalade
Bij winterpeen en komijnekaas denk je niet een-twee-drie aan rösti. Maar waarom eigenlijk niet? Gewoon proberen.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Rasp ook de winterpeen en komijnekaas in de keukenmachine. Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden. Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kruimige aardappelen
150 g winterpeen
150 g komijnekaas
3 el traditionele olijfolie
500 g verse sperziebonen
150 g cervelaatworst
3 el olijfolie frisse citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm