Hollandse rösti met sperziebonensalade
bewaar
bewaar

Hollandse rösti met sperziebonensalade

Bij winterpeen en komijnekaas denk je niet een-twee-drie aan rösti. Maar waarom eigenlijk niet? Gewoon proberen.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Rasp ook de winterpeen en komijnekaas in de keukenmachine. Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden. Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.

Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.

variatietipLiever geen vlees? Vervang de worst dan door pinda’s of hazelnoten.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse rösti met sperziebonensalade

Bij winterpeen en komijnekaas denk je niet een-twee-drie aan rösti. Maar waarom eigenlijk niet? Gewoon proberen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig