Andijviestamppot met spek en tomaat
Deze andijviestamppot heeft als extra groente nog cherrytomaatjes. Zo zit je met dit recept al op ruim de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 3 min. krokant. Leg de cherrytomaten erbij en bak nog 5 min mee. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie door. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden. Verdeel er de spekjes en de tomaat over.
Andijviestamppot met spek en tomaat
Deze andijviestamppot heeft als extra groente nog cherrytomaatjes. Zo zit je met dit recept al op ruim de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente.
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 3 min. krokant. Leg de cherrytomaten erbij en bak nog 5 min mee. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie door. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden. Verdeel er de spekjes en de tomaat over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
250 g gerookte spekreepjes
200 g cherrytomaten
400 g fijngesneden andijvie
½ tl kerriepoeder
Dit heb je nodig
pureestamper