Rösti met gestoofde sperziebonen en gebakken spek
Een gerecht waar het hele gezin gelukkig van wordt: rösti! Een Zwitsere klassieker van geraspte en gebakken aardappel en wij serveren het graag met sperziebonen en spekjes.
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze op de grove kant van een blokrasp. Doe de aardappel in een grote kom en vul met water. Was de aardappel in het water, schep eruit, knijp goed al het vocht eruit en leg op een schone theedoek. Rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Rasp de uien en meng met het ei en de maizena door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Maak van de helft van het aardappelmengsel 2 rösti’s van ⌀ 12 cm (per 4 personen) in de koekenpan, duw stevig aan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Haal de rösti’s voorzichtig los met een spatel en keer om. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 5 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt. Houd de gebakken rösti’s warm in de oven. Herhaal met de rest van het aardappelmengsel en de rest van de olie.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in ca. 6 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan niet schoon.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de knoflook fijn.
Bak de sperziebonen in het achtergebleven bakvet in de hapjespan 5 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de knoflook toe. Roer regelmatig. Voeg het water toe en laat in 10 min. op laag vuur gaar stoven. Dek de pan de laatste 5 min. af met een deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen met de spekreepjes en serveer met de rösti.
Rösti met gestoofde sperziebonen en gebakken spek
Een gerecht waar het hele gezin gelukkig van wordt: rösti! Een Zwitsere klassieker van geraspte en gebakken aardappel en wij serveren het graag met sperziebonen en spekjes.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en rasp ze op de grove kant van een blokrasp. Doe de aardappel in een grote kom en vul met water. Was de aardappel in het water, schep eruit, knijp goed al het vocht eruit en leg op een schone theedoek. Rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Rasp de uien en meng met het ei en de maizena door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Maak van de helft van het aardappelmengsel 2 rösti’s van ⌀ 12 cm (per 4 personen) in de koekenpan, duw stevig aan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Haal de rösti’s voorzichtig los met een spatel en keer om. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 5 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt. Houd de gebakken rösti’s warm in de oven. Herhaal met de rest van het aardappelmengsel en de rest van de olie.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in ca. 6 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan niet schoon.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de knoflook fijn.
Bak de sperziebonen in het achtergebleven bakvet in de hapjespan 5 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de knoflook toe. Roer regelmatig. Voeg het water toe en laat in 10 min. op laag vuur gaar stoven. Dek de pan de laatste 5 min. af met een deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen met de spekreepjes en serveer met de rösti.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
2 middelgrote uien
1 wit vrij uitloopei
2 tl maizena
6 el milde olijfolie
200 g gerookte spekreepjes
500 g verse sperziebonen
3 tenen knoflook
200 ml kraanwater