Flammkuchen met bloemkoolbodem
bewaar
bewaar

Flammkuchen met bloemkoolbodem

Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!

15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.

Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn

Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.

vegatipVervang de kaas en spekjes door biologische belegen kaas en vegan spekjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flammkuchen met bloemkoolbodem

Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig