Flammkuchen met bloemkoolbodem
Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn
Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Flammkuchen met bloemkoolbodem
Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn
Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
800 g koelverse bloemkoolrijst
100 g belegen kaas
2 witte vrije uitloopeieren
125 g gerookte spekreepjes
1 rode ui
½ teen knoflook
½ tl gemalen nootmuskaat
200 ml crème fraîche
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier