Heerlijk rossige rijst van Jamie Oliver
Bij het zien van Jamie Olivers heerlijke rossige rijst loopt het water je toch in de mond? Met zo'n naam kan het gerecht al niet meer stuk! En vooruit, die zoete geroosterde paprika, rode uien, bonen, feta en laurier doen het 'm ook.
Aan de slag
Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven.
Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Snijd de feta in 6 gelijke stukjes (per 4 personen), leg ze in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is.
Maak de verschillende soorten sla aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.
Heerlijk rossige rijst van Jamie Oliver
Bij het zien van Jamie Olivers heerlijke rossige rijst loopt het water je toch in de mond? Met zo'n naam kan het gerecht al niet meer stuk! En vooruit, die zoete geroosterde paprika, rode uien, bonen, feta en laurier doen het 'm ook.
hoofdgerecht
null personen
536 kcal
10 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven.
Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Snijd de feta in 6 gelijke stukjes (per 4 personen), leg ze in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is.
Maak de verschillende soorten sla aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
3 rode paprika's
9 laurierblaadjes
2 el milde olijfolie
2 el rodewijnazijn
400 g kidneybonen in blik
100 g tomatenpuree
450 g basmatirijst
200 g feta
55 g waterkers
55 g verse spinazie
50 g rucola
Dit heb je nodig
braadpan
braadpan met dikke bodem