Rösti-ovenschotel
Met deze rösti ovenschotel kun je röstig achterover leunen, de oven doet het meeste werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de worsten elk in 4 stukken. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de worst met de ui, het venkelzaad en de tijmblaadjes 6 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Snijd ondertussen de preien in de lengte doormidden en was onder koud stromend water. Snijd in stukken van ca. 2 cm en voeg toe aan de worst. Bak 3 min. mee.
Voeg de bloem toe en meng goed door. Schenk de melk erbij en voeg de mosterd toe. Roer goed en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de spinazie erdoor en haal de pan van het vuur.
Schep de vulling in de ovenschaal en strijk glad. Meng de rösti, de rest van de olie en de kaas door elkaar in een kom. Verdeel het röstimengsel over de vulling. Bak de ovenschotel in ca. 45 min. lichtbruin en gaar.
Rösti-ovenschotel
Met deze rösti ovenschotel kun je röstig achterover leunen, de oven doet het meeste werk.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de worsten elk in 4 stukken. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de worst met de ui, het venkelzaad en de tijmblaadjes 6 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Snijd ondertussen de preien in de lengte doormidden en was onder koud stromend water. Snijd in stukken van ca. 2 cm en voeg toe aan de worst. Bak 3 min. mee.
Voeg de bloem toe en meng goed door. Schenk de melk erbij en voeg de mosterd toe. Roer goed en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de spinazie erdoor en haal de pan van het vuur.
Schep de vulling in de ovenschaal en strijk glad. Meng de rösti, de rest van de olie en de kaas door elkaar in een kom. Verdeel het röstimengsel over de vulling. Bak de ovenschotel in ca. 45 min. lichtbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 varkensbraadworsten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
5 takjes verse tijm
4 el olijfolie
2 tl venkelzaad
2 verse preien
2 el tarwebloem
150 ml melk
2 tl grove mosterd
250 g verse spinazie
450 g Aviko diepvries rösti original
100 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
Dit heb je nodig
rechthoekig bakblik of ovenschaal (27 x 17 cm)