Ovenschotel van spinazie met kaas
Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.
Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Ovenschotel van spinazie met kaas
Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.
Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el traditionele olijfolie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 kg diepvries spinazie
3 middelgrote scharreleieren
125 ml crème fraîche light
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
¼ tl gedroogde nootmuskaat
800 g verse aardappelpuree
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)