Ovenschotel van spinazie met kaas
bewaar
bewaar

Ovenschotel van spinazie met kaas

Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.

Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.

Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel van spinazie met kaas

Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig