Rösti-ovenschotel
bewaar
bewaar

Rösti-ovenschotel

Met deze rösti ovenschotel kun je röstig achterover leunen, de oven doet het meeste werk.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd de worsten elk in 4 stukken. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tenen knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de worst met de ui, het venkelzaad en de tijmblaadjes 6 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de knoflook toe.

Snijd ondertussen de preien in de lengte doormidden en was onder koud stromend water. Snijd in stukken van ca. 2 cm en voeg toe aan de worst. Bak 3 min. mee.

Voeg de bloem toe en meng goed door. Schenk de melk erbij en voeg de mosterd toe. Roer goed en breng aan de kook. Laat 1 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de spinazie erdoor en haal de pan van het vuur.

Schep de vulling in de ovenschaal en strijk glad. Meng de rösti, de rest van de olie en de kaas door elkaar in een kom. Verdeel het röstimengsel over de vulling. Bak de ovenschotel in ca. 45 min. lichtbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rösti-ovenschotel

Met deze rösti ovenschotel kun je röstig achterover leunen, de oven doet het meeste werk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig