Sperzieboonfrietjes met truffelmayo
Meer groente eten? Probeer het eens met sperziebonen vermomd als frietjes! Truffelmayonaise mag niet ontbreken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten.
Doe de bloem in een diep bord, breek de eieren boven een tweede diep bord en klop los met een vork. Doe de paneermeel in een derde diep bord. Meng de paneermeel met de Parmigiano Reggiano-poeder en olijfolie, het moet op nat zand lijken.
Wentel de sperziebonen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de sperziebonen elkaar niet overlappen of tegen elkaar aan liggen. Bak ca. 12 min. in de oven.
Haal de sperzieboonfriet uit de oven en serveer direct met de truffelmayonaise.
Sperzieboonfrietjes met truffelmayo
Meer groente eten? Probeer het eens met sperziebonen vermomd als frietjes! Truffelmayonaise mag niet ontbreken.
bijgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten.
Doe de bloem in een diep bord, breek de eieren boven een tweede diep bord en klop los met een vork. Doe de paneermeel in een derde diep bord. Meng de paneermeel met de Parmigiano Reggiano-poeder en olijfolie, het moet op nat zand lijken.
Wentel de sperziebonen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de sperziebonen elkaar niet overlappen of tegen elkaar aan liggen. Bak ca. 12 min. in de oven.
Haal de sperzieboonfriet uit de oven en serveer direct met de truffelmayonaise.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
50 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
100 g kruidenpaneermeel
75 g Parmigiano Reggiano-poeder
3 el olijfolie mild
60 g truffelmayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier